lördag 9 februari 2013

Hemma hos

- Så här ser det ut i skrivarlyan


Kanske inte på allmän begäran men från ett antal personer så kommer lite bilder från mitt krypin. Det är inte stort, men det är litet!

Så här ser utsikten ut genom fönstret idag, eller snarare strax innan det sista jädra snöfallet. Det gjorde det inte från början :-)

De små rester som åtestår av min fordom
så stolta kaktussamling

Vid första anblick var det inte mycket att hurra för, inte vid andra heller faktiskt. Litet, slitet och något...ska vi kalla det spartanskt möblerat. Dvs en naken säng, en mikro på en flyttkartong, en liten platt-tv på en trasig IKEA-hylla och ett hopfällbart campingbord med en laptop på. Inga övriga möbler, inget på väggarna, inga tavlor, inga böcker, inga skivor, inga gardiner eller textilier, ingenting faktiskt. Och så hade vederbörande levt i åtta månader!

Innan inflytt med förra hyresgästens samlade
möblemang i bild

"Köket" var inte heller mycket att hurra för, notera 
särskilt de fina handtagen på dörrarna

Som tur var lyckades jag kohandla med hyresvärden och fick helt nymålat i såväl rummet som kök/hall. Välbehövligt eftersom det var illa slitet och dessutom luktade svagt av cigarettrök. I köksdelen var det dessutom så slarvigt målat att den tidigare gröna färgen lyste igenom den gula. Kändes som om man var bakfull och sjösjuk på en och samma gång när man tittade på de väggarna. 

Därefter vidtog några dagars kaos. Det inkluderar förvånansvärt mycket logistik att flytta på saker i en mikroskopisk etta särskilt om man är lite förvirrad. Flytten innebar därför mycket förflyttande av saker från punkt a till b och tillbaks till a igen.  

Nymålat och lite fräschare


Kaos är granne med gud

Det är knappast ett färdigt hem än men numera beboeligt i alla fall! 

Det lilla köket som råkar vara detsamma som hallen och totalt omfattar ca 2,8 kvadratmeter går att laga mat i men det kräver planering. Fördelen med ett miniatyrkök är att ingen som bott här tidigare verkar ha använt spisen nämnvärt. Plattorna känns nya och är snabba som attan. Känslan av husbil är överväldigande. Man samlas inte några stycken för att umgås i köket vid fest i alla fall.  

Man når allting utan att behöva 
röra sig - alls!

Sneglar man in i rummet ser det ut så här!

Och vänder man sig till vänster...

Ändå ganska stolt över att på en yta av ca 22 kvadrat ha löst; sovplats, bord att äta vid, plats för dator, musiklyssning, tv-tittande, bokhyllor (jodå, två st Ivar bakom dörren...), skivsamling, förvaring av kläder, knivsamling, städskåp, speceriskåp, allmän förvaring och lite annat jox. Sen har jag klämt in en bunt cykelprylar där det fanns utrymme över!

Och till höger...

Från soffan ser det ut så här

Det är en oerhörd tur att lägenheten inte låg i nästa hus längs med gatan. Då hade utsikten varit en asfalterad parkering. Nu är det en bit gräsmatta, en häck, en stor björk och därefter grannhuset. På våren kan det nog bli rätt fint. 


/ J - hobbyheminredaren

2 kommentarer:

  1. Det är riktigt fint! Hemtrevligt o ombonat! Förvånansvärt hur du har fått till det så fint på så liten yta! Bra gjort!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tackar, jag är faktiskt rätt nöjd.:-) Det är inte riktigt färdigt. Det återstår bl a nya gardiner och att försöka döda ormboet under stereobänken.

      Radera