tisdag 30 september 2014

Fun2Bike

- Barn- och ungdomsträning i Lammhultcyklisternas regi


I söndags var det dags för höstens första träff för cykelsugna barn- och ungdomar samt en och annan nyfiken förälder som ville pröva mountainbike. Premiär för LCs projekt Fun2Bike som kommer att pågå under hösten. 

Uppslutningen var nästan lika bra som humöret och ett femtontal unga entusiaster samlades för att pröva på skogscykling. Platsen var sundet vid Bergundasjöarna som bjuder på både snällare bokskogsstigar och grusvägar som gamla endurospår så möjlighet till variation och utmaning finns.  

Efter en bits uppvärmning var det dags för teknikbana med slalomkörning, "garagekörning", balansövning och ett antal stockar som skulle passeras. 

Därefter praktiserades de nyvunna eller möjligen slipade teknikerna i "skarpt" läge på stigar. I det här fallet var det halva delen av Cupbanan som de vuxna körde för någon vecka sedan. Duggregnet som tidigare hängt i luften hade nu släppt till förmån för en och annan solstrimma. Många glada skratt ekade genom granplanteringarna och jag måste säga att jag var ytterligt imponerad av den koncentration som uppvisades. Det var inte alla som hade kört i terräng tidigare. 


Nästan alla deltagare fångad på bild. En liten madame hade
begett sig åstad

Diverse teknikövningar. Några av dem inte 
helt lätta när man inte cyklat så länge

På väg mot nästa utmaning - att praktisera
de nya kunskaperna på en skogsslingaNu på söndag är det dags för nästa tillfälle. Så väl mött klockan elva på söndag vid Sundet.


/ J - repriserar ungdomssynder

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar