fredag 16 oktober 2015

Abstrakt konst?
Välkommen!8 kommentarer:

 1. Ja du välskrivet som vanlig. Bilisterna i allmänhet kör inte efter trafikreglerna utan efter vad de som alltid har gjort. Att begära de skall förstå vad skyltarna eller markeringar på vägen betyder är att kräva för mycket. Deras isolering i plåtlådor och in andande av avgaser har förstör deras hjärnceller.
  Så för att bilisterna skall förstå min ironi borde de bli cyklister. Angående din övervägande.... bli militant det ÄR roligare;)
  / Juan

  SvaraRadera
  Svar
  1. tack Juan! En dålig dag är jag militant. En god cykeldag är jag snällare än Bamse. :-)

   Radera
 2. Byt till dubbdäck innan du cyklar in i nån ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nja. Det har aldrig varit något problem. Snarare så blir jag sugen på att cykla in i någon med flit i det här specifika fallet eftersom det ju inte är jag som skall stanna! En ny cykel på någon annans försäkring kan ju vara sympatiskt (skrivet med en viss dos ironi, nota bene).

   Radera
  2. Tanken var att dubbdäck genererar mycket bättre märken i bildörren ...

   Radera
  3. Ha ha ha! Det tänkte jag inte på! Frågan är vilken sort som ger bäst resultat. "Hakka pelitta" har ju ett namn med klang. Skall fundera på det. :-)

   Radera
 3. Kruxet med att köra på någon med flit är att även om någon annan bryter mot lagar och regler så får man inte köra på dem hur rätt man än har. Det finns massor av lagar och regler som reglerar det. Bland annat att man ska anpassa hastigheten, kunna stanna för varje hinder som går att förutse, iaktta den omsorg och varsamhet som krävs med hänsyn till omständigheterna osv. Trafiklagstiftningen är ordnad så att man har både hängslen och livrem och alla är skyldiga att hjälpas åt.
  Att du skrivit om dina upplevelser här på bloggen gör ju att du är medveten om hur bilförarna uppför sig och alltså är det hinder som går att förutse och du bör anpassa hastigheten utifrån det. Det kan ligga dig i fatet.

  Allra "bäst" är att bli påkörd.

  Själv har jag börjat med en ny teknik där jag aldrig väjer för någon som gör fel utan helt enkelt stannar om de är i vägen och ler glatt åt dem (lite mer hoppsan här blev det visst fel). Reaktionen från dem är helt annorlunda än när man uppvisar den arga sidan där de då går i försvarsställning. De tar mer på sig skulden och försöker göra rätt för sig.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Som sagt, jag var inte helt allvarlig när jag skrev det som du förstår. Eftersom det här är en synnerligen offentlig text så vore det i så fall inte så bra att annonsera uppsåtet här. Mest en tanke för att visa på det orimliga i att somliga bilister ( i det här fallet) tar sig friheten att endast följa de trafikregler som passar dem. Jag löser vanligtvis problemet genom att helt sonika cykla på vägen där man sällan eller aldrig möter samma problem. Bilar sticker sällan ut nosen där utan att kontrollera först. Och snart, får man hoppas, blir det helt lagligt att välja vilken väg man vill med cykel. Som det är nu är det ju en bedömningsfråga som bekant.

   Radera