måndag 4 maj 2015

VARNING för cyklister!

- På förekommen anledning


Fritz på Cykelbloggar behövde dessvärre skriva det här inlägget: "Hur många måste behöva dö innan något sker?"

Det fick mig att reflektera över rådande trafiksituation och den hänsynslösa mentalitet som råder hos vissa individer. De tar sig friheten att leka med andras liv och hälsa för att DE skall fram. Till vilket pris som helst. Ingen får vara i vägen för dem, vägarna är deras. De har alltid bråttom och alla andra betraktas som hinder på ett eller annat vis. Sveriges vägar är lekplatser för dem och de tycks vara av uppfattningen att det är frifart som råder bara ingen ser. Jävla hycklare! Som tur var är de inte i majoritet. De flesta människor är vettigare än så. 

Jag funderade också över det absurda i att vissa fordon anses vara i princip straffbefriade om de ägnar sig åt vårdslöshet i trafik. Det är nämligen nästan omöjligt att få tag i dem eftersom de konsekvent smiter från platsen när det hänt något. Det hände i fallen ovan och det har hänt oss här i Växjötrakten också.  

Men det är cyklister det varnas för - Varning för cyklister. Vi är så jäkla farliga. Tänk er själva följande händelse :


Cykel körde på bil som välte varpå föraren slog i backen och skadade sig allvarligt. 
Tillståndet är kritiskt men stabilt. Cyklisten säger "jag såg honom inte".
Om inte alltför länge kan det behövas en varningsskylt för mig. Jag håller på att bli en arg militant cyklist. Dylika kan behövas varnas för!

/ J - snart militant

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar