tisdag 10 september 2013

Den onämnbara årstiden

- Höst, höst, höst, höst


Hittills varm och torr som en eh...vanlig sommardag någonannanstans än i Sverige har den varit, hösten. Men idag är misärvädret här vilket förenklar - man känner igen sig. Hösten är inte bara en årstid den är ett sinnestillstånd som drabbar obönhörligt. Ibland med glädje men oftast med missmod och melankoli.

Den totala gråheten ute matchar dagens känslostämning väl. Alla vackra färger och former döljs bakom blytunga skyar ungefär som en portion havregrynsgröt hälld över en tallrik sushi.  

Igår cyklades en kort sväng på 33 km. Den var inte heller bra. Någonstans i kroppen eller snarare nästan överallt gör det ont. För det träffade jag läkare igår vid den udda tiden 19.20. Han sade "läs själv!" och stack en papperslapp i min hand. Översättningen till svenska från medicinska på utlåtandet från magnetröntgen går ut på att diskbråcken från förr inte förvärrats av de två senaste smällarna men att det växer in ben lite här och var för att kompensera vilket trycker på nerver och det kan ge de symptom jag har. Eller inte, möjligen i framtiden. Kan också vara karpaltunnelsyndrom i högerhanden. Återstår att se, om det blir värre alltså. Ska kontakta sjukgymnast idag. 

Det cyklades även i lördags. Det däremot var en fantastisk tur. Vi var sex personer som slöt upp vid simhallen för att köra ett lugnt distanspass i efterdyningarna av den landsvägssäsong som börjar lida mot sitt slut. Vädret perfekt och sällskapet trevligt. Det blev en tre timmar lång pratstund där allehanda ämnen avhandlades under färds gång. Runt elva mil totalt blev rundan som sträckte sig ned mot Torne via Torpa och Vederslöv och sen förbi Huseby, Lästad, Alvesta, Lekaryd vidare över Härlöv och sen runt Helgasjön för att avsluta i Växjö igen. 

Samling vid pumpen: Nisse, Mats, Mattias, Colin och Adam innan avfärd

Lite ironiskt, den enda som jobbar med cyklar fick 
problem med växlarna. Lättordnat dock. 

Under tiden fick vi andra en behaglig paus på toppen av 
Norråsen, även känd som "Lekarydsbacken", "Härlövsbacken" mm. 
Kärt barn har många namn som bekant. 

Återstår att se vad den där jäkla hösten har att kasta in i rond två. 

/ J - målar löv gröna med sprayfärg

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar