tisdag 9 oktober 2012

En bloggare, en blogg och dess innehåll


Cykligare! En blogg om livet och träningslivet. Om lyckan och våndan med att vara solskenscyklist i ett kallt och regnigt klimat. Om att motionera för glädjen och upplevelsernas skull. Och om allt annat förstås.

Skriven av en passionerad motionär som cyklat Mtb i över tjugo år och understundom även återfinns cyklandes på en landsväg nära dig eller promenerandes på ett fjäll när tillfälle gives.

För tillfället gäller omstart av hårddisken, ”Le noveau John”, är i startfasen. Inte riktigt färdig-programmerad, inte riktigt betatestad men ändå på gång. Efter en längre tid av misskötsel behöver systemet rebootas och organismen få en nystart. Den här bloggen är tänkt att bli en del av det. 

Cykling i (nästan) alla dess former har alltid legat mig varmt om hjärtat vilket naturligtvis kommer att avspegla sig här. Även när andra idrotter stått i fokus i olika former (främst diverse kampsporter under ett antal år) så har jag alltid återvänt till friheten på landsvägen eller i skogen. Det är där jag finner mest träningstillfredställelse och själslig frid. Vem sade att man inte kan hitta det inre lugnet genom att få ådrorna genomsköljda av adrenalin?

Är också periodare när det gäller blandat uteliv. Så lite camping, svampplockning,vandring, fjällvandring, segling och annat kan tänkas dyka upp eller inte. Knutet till diverse aktiviteter är också ett stort intresse för de prylar som kringgärdar det hela.

2012 blev ett år med mycket träning kan konstateras utan att träningsåret för den skull summerats än. Diverse personliga rekord är slagna och fler förväntas bli det. Men återstår gör några deltävlingar i den lokala Mtb-cupen, några klubbarrangemang i cykelklubben och förstås många, numera mörka, träningspass.

2013 blir det därför en rejäl utmaning i att bli bättre. Bättre på vad? Ja även det återstår att se, snabbare, starkare och lyckligare – cykligare, kanske? Klart är i alla fall att en del av det kommer att inledas med en satsning på Vätternrundan och den sub8.30 grupp jag är med i där. Ett antal motionslopp skall köras, några deltävlingar i långloppscupen i Mtb skall genomföras. Och det vore roligt att springa något lopp. Bara för att jag kan.



”Hej ho, Let’s go”
The Ramones



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar