söndag 14 juni 2015

Helgmix

- Cykelkompott


På TV följer jag just nu Critérium du Dauphiné - uppladdningen inför TdF. Lika spännande som Girot var lika spännade har den här tävlingen varit. Med vild kamp om tröjor och etappsegrar och med favoriter som inte riktigt hållit måttet och andra som klivit fram. Den rafflande avslutningen är idag och går att följa på Eurosport från 15.45.

Annars har Vätternrundan körts i helgen vilket inte går att missa i diverse sociala medier. Visserligen körde jag inte själv men har både släktingar, vänner och bekanta som trampat och gjort det med den äran vilket syns på bland annat  Facebook. Grattis till er alla. Trettio mil är ändock trettio mil!

För egen del blev det igår istället en del cykelmekande eller snarare underhåll på cyklarna vilket tar sin lilla tid i anspråk om alla skall gås igenom. Första uppdraget var att försöka hitta och  döda en kvittrande kanariefågel som bosatt sig i fästmöns pendlarhoj. Jag hittade boven. Det var en seriöst gnisslande trissa i bakre växelföraren som tjöt varje gång den sidobelastades. Den tystades genom att monteras av, rengöras, rostsaneras och fettas. Sen kunde jag i förbifarten konstatera att bromsklossarna fram på samma hoj var helt slut. Det gick bara inte justera skivorna så de höll tyst men det fick som sagt sin förklaring. Blir nya "pads" på måndag. Lite olja på kedjan sen är den cykeln redo för nya pendlaräventyr. 

Sen dags för nästa cykel. Rätade upp någon eker på bakhjulet på min racer eftersom jag kom på att "aero"-ekrar inte alls är särskilt strömlinjeformade om de sitter på tvären i färdriktningen. Därefter en grundlig däckscheck och på med lite olja på även den kedjan varpå cykeln är redo för måndagsturen imorgon kväll. 

Därefter var det dags för huvuduppdraget. Att fixa pedalerna på min Mtb. En påtaglig "brummande" känsla när man tog i har dykt upp och härrörde från ett par glappande lager. Av med pedalerna, upp i städet, montera ur axlarna, spänna lagren, in med nytt fett och sen ihop med dem igen. Som nya! 

Och eftersom det inom kort är dags för teknikläger på MTB så tyckte jag det var dags att få lite fler skogsmil i benen. 

Mountainbiking


Sagt och gjort - ut i det strålande sommarvädret varpå jag klippte 49 km mestadels stig. Tungt särskilt i början då mina ben alltid vill ge upp efter en vilodag som jag hade i förrgår. Efter någon timma vaknade de dock och jag körde stigar i Fyllerydsskogen och runt Sandsbro för att sedan dra några Växjö-klassiker med "Gölen runt", Evedalsåsen, Hissö runt*  följt av stigarna vid Pene och Ryttartorpet några varv och sen hem. 

Nöjd med det passet. Särskilt som det började regna efter det att jag kommit hem. Idag blir det veckans sista gympass istället för cykelsadeln. / J - stretar på mot sommarformen

på Stravarespektabla 19 och en halv minut, synd bara att jag inte hade appen igång

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar