lördag 27 juli 2013

Inför Helgasjön runt

- Någon form av generalrepetition


Det är inte alltid som lördagsturerna med LC bjuder på världspremiärer men det var fallet idag. Det vill säga det var dags att köra den för mig rätt teoretiska och endast på papperet eller snarare i datorn existerande nya Helgasjörunt-sträckningen för att se hur den fungerar i praktiken. Och svaret blev - jotack, i största allmänhet mycket bra!

Den nya sträckningen av Helgasjön runt. 
Vill man spana mer i detalj finns en länk här.

Vi var något tiotal tappra som samlats vid Sandsbro skola som också är startplats nästa söndag då det är dags för själva loppet. Välkomna förresten! Det är andra året som Helgasjön runt drivs i regi av Lammhultscyklisterna och den ingår i satsningen på "Kronobergstrippeln". Den långa banan som tidigare var runt åtta mil har nu förlängts rejält och mäter istället cirka 117 kilometer och bjuder därmed på lite större utmaning än tidigare oavsett fartambitioner. Den är i sammanhanget tämligen platt med strax över femhundra höjdmeter på de nästan tolv milen. Men några slakmotor och backar skall passeras trots allt även om den inte kan mäta sig med Lammhultstrampet som har nästan dubbelt så många höjdmeter på kortare sträcka. Farten kan dock få någon att krokna. Det blev tydligt förra året då Joakim Åleheim dök upp och förvandlade motionsloppet till en fartfylld tillställning särskilt i backarna upp mot Bredhult. Tillräckligt hög fart kan förvandla även småbackar till Berg. Vilket för övrigt är namnet på en by som passeras strax därefter. 

Riktigt de fartambitionerna hade vi inte idag. Runt 32 tror jag rullsnittet blev till slut. Jag tvekade in i det sista om huruvida jag skulle ta min Mtb eller ej. Vill ha lite fart i benen inför Cykelvasan och det är inte så många veckor kvar att träna på. Men det blev racer till slut i alla fall. Att få upp tempot på knöligare underlag får bli morgondagens projekt.

Apropå tempo så blir det för deltagarna att hålla ned det något vid de vägpassager som behöver göra under rundan. Tyvärr är det inte görligt att lägga en längre slinga runt Helgasjön eller i Växjötrakten utan att  korsa ett antal större asfaltsfloder. Det finns en orsak till att staden heter som den gör. 

Igår var det välbehövlig fysisk vila. Någorlunda sömn, ingen träning och en del stretch gjorde att benen kändes rätt bra idag faktiskt. Det var distans/prattempo som var aktuellt så jag tryckte inte på mer än någon enstaka gång men låg framme och drog ibland och det kändes lätt och behagligt och någon form av form kunde anas där inne i låren. Vi får väl se hur det känns efter morgondagens träning.  

/ J - i lördagsform 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar