tisdag 30 juli 2013

Katt bland hermelinerna

- Vasaträning no 3


Det finns olika orsaker till att välja MTBn på en måndagstur på landsväg. Man kan säga att det gjordes för att det är bra tempoträning för att få upp farten inför en cykelvasa till exempel.

Eller så kan man möjligen erkänna att man glömde tiden för att sedan upptäcka att det är 25 minuter till start vid torget och då komma på att ens racercykel befinner sig på annan adress. När den väl är lokaliserad kan det kanske också upptäckas att lämpliga skodon till detta fordon befinner sig annorstädes samt att passande kläder även de är ute på äventyr. Vid det ögonblicket kan det hända att tiden börjar bli knapp och en aning stress infinner sig.

Fördelen är att man blir mycket varm innan start. Uppvärmning onödig.

Fast varm var jag redan innan dess då jag stod inne i en liten bod och försökte bidra till kommande cykelrum.

Cykelrum/verkstad i vardande

Träningen gick för övrigt mycket bra. Deltog i en munter trettiogrupp som landande runt 31 km/h i snitt. Är lätt att snurra med i en grupp i den farten trots 2,25:or och heldämpat, för all del med låsta dämpare. Även ett spurtförsök som föll väl ut gjordes mot slutet av frifartssträckan till Bergunda. Strax över femtio fick jag upp härken i. Bra att veta till kommande begivenheter. Även benen kändes bra. 

Hermelinflock på måndagshörnet av torget

Nederbörd fick vi i huvudet. En kort men väldigt blöt skur strax innan Ingelstad. Sen bitvis duggregn.

/ J - bitvis tidsoptimist

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar