tisdag 9 april 2013

10 000 klubben

- Medlemskort kommer?


Medan jag i stilla ro har avverkat ytterligare en dag i min levnads bana så rör sig världen och internet tickar på. När jag startade datorn nu på förmiddagen och öppnade detta lilla hörn av cyberrymden så visade räknaren att 10060 personer varit här och sett sig omkring. Trots att det långt ifrån är huvudsyftet med det här plitandet måste erkännas att det är roligt att några läser. Ni börjar dessutom bli fler som återkommer! Det är faktiskt ännu roligare. Det betyder att det inte var på grund av klumpiga fingrar som fastnade mellan tangenterna och skrev fel adress som besöket gjordes. Annars är det en av de vanligaste förklaringarna när folk hamnar på olämpliga sidor.  

Sen har jag förstått att det går att få  ungefär lika många läsare om dagen om man skriver om mode, accessoarer, nattliv och barhäng i storstan. Och det skadar tydligen inte om man är ung, blond och tjej. Inser med all önskvärd tydlighet att jag har alla odds mot mig när det gäller de aspekterna. Lättklätt eller nakenbilder brukar också dra publik har jag noterat. Tror att det vore en ännu sämre idé. Möjligen kan det även fortsättningsvis dyka upp bilder på människor i tämligen åtsittande lycra emellanåt poserandes med en snygg tvåhjuling på den här sidan. Och om man gillar "porr" så rekommenderas däremot varmt den här sidan! Där finns så mycket vackra bilder och cyklar så man blir alldeles till sig. Om man nu råkar gilla dylika ting vill säga!

Och när jag nu ändå tänker på cyklar så kan berättas att senare under dagen ska jag agera bollplank igen åt ytterligare blivande cykelentusiast. I det här fallet lätt skadad långdistanslöpare som behöver komplementträning. Om man gillar hästar, skog och distansträning och har tillgång till stigar, grus- och skogsbilvägar runt knuten så känns valet av cykeltyp inte så svårt. En mountainbike förstås! Och en sådär lite lagom hoj att växa på, att ha roligt med. Ni vet...sådär som det börjar. Sen är det nästan alltid klippt. Känner ytterst få som först börjat cykla och sen slutat. 

Nu har jag alltid cyklat i olika former. Men mina första mountainbikes började användas någon gång i början av nittiotalet. Några märken har hunnit passera som Diamond Back, Crescent, Cannondale och nu Cube. Åren går, tänk att man cyklat mtb i över tjugo år. Kanske värt ett litet jubileum det också. Ska nog skåla för det - i Kiviks färskpressade äppelmust, årets skörd, det är banne mig bland det godaste man kan dricka. Som att ta en klunk av den sommar och vår som aldrig verkar vilja komma. 

När nu dryck är på tal så ska jag även ta mig en "geting" idag. Tyvärr inte den som värmer gott utan en jäkla spruta. Det betyder att jag troligen inte kan delta i den löpträning jag hade tänkt ikväll. Har vid något tillfälle ansträngt mig efter en sådan spruta och det höll på att sluta illa. Då bar jag in ett och ett halvt ton pellets i kyla. Hjärtan fick för sig dumheter då. Finns kanske en anledning till att hårda fysiska aktiviteter avrådes efteråt. Sprutan motsvarar ungefär tjugofem getingstick i giftmängd. Får nog tänka om vad gäller träning idag.


/ J - "J" som i Jubilar

4 kommentarer:

 1. Och vilken cykel det blev sen! Tack för hjälpen.

  /Den lätt skadade långdistanslöparen

  SvaraRadera
 2. Den var och är mycket fin!! Ser fram emot en och annan tur på knöligt underlag :-) Så snart jag nu har en egen mtb igen!

  SvaraRadera
 3. Det är intressant det där med besöksantal. Jag tror personligen inte att jag hade gillat att ha 10000 besök om dagen, då skulle jag inte våga skriva längre :-). Jag har drivit en matblogg några månader nu och besökssiffrorna stiger hela tiden men de dalar också lika fort när jag har några dagars uppehåll. Jag vill inte bry mig om siffrorna, men ändå har jag google analytics uppe mest hela tiden för att se hur många som är inne :-). Man är ju en fåntratt.

  Jag gillar i alla fall din blogg mycket. Keep it up och ha en bra dag

  Hälsningar
  Anders, barariktigmat.se

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller nog med dig där Anders! Tänker inte så mycket på det men det är klart att det är roligt att någon läser. Kommer själv att utöka med lite mat så småningom. Är ett intresse jag har men som legat nere på grund av mitt mående. Men i takt med att jag hämtar mig kommer det också det intresset att vakna igen. Ska genast in och spana på din blogg!

   Radera