torsdag 4 april 2013

Jakt på cykel

- Att ingå i jaktlag


Det näst roligaste efter att själv köpa cykel är nog att var behjälplig när goda vänner gör det. Just den där entusiasmen när det börjas fundera i banor kring att köpa nytt, jakten på rätt märke och modell. När det bläddras i tidningar, läses forum och kollas nätsidor och cykelhandlare besökes. När man försöker väga in alla egenskaper för att få bäst värde för sina slantar, ja hela processen. Det är alltid lika kul att se när ens egna intressen "smittar" av sig och fler blir bitna. Det har hänt några gånger vid det här laget och det är lika uppmuntrande varje gång. Delad glädje är verkligen dubbel glädje. 

Och sen det bästa av allt, det lyckliga leendet som nyblivna cykelägare alltid har smetat över hela sig. Det som färgar av sig värre än en röd strumpa i vit tvätt. Hela omgivningen blir färgad av ett rosarött skimmer ett tag. Mycket sympatiskt. 

Nu har jag fått äran att vara bollplank åt två personer i sådana ärenden den här veckan. Och den är inte slut än! En lite mer standardbetonad men ändå halvracig hybrid tänkt för pendlartid var det ena objektet som jagades. Det andra en fullblodsracer som ersättare eller snarare komplement till en Kona Dr Dew. Vätterntider ska kapas och vägmil slukas och då behövs dugliga redskap. Bollplank innebär även att jag får äran att göra lite av ovan nämnda förarbete för att sedan komma med tips vilket är en tämligen behaglig uppgift. 

Det tilltänkta bytet, Cannondale Caad 10

Ett byte lyckades smita undan precis i skottögonblicket men beräknas nedläggas nästa vecka. Det blir troligen en Bros Speedster från Bike Brothers, ny modell anländer inom kort. Den andra kom inte undan. Och fort gick det. En stunds funderande över lämpligt ställe att lägga sig i bakhåll, ett snabbt drev och sen fram med betalkortet och pang där satt det dödande skottet. En Cannondale Caad  10 bärgad! 

Bra att ha saker som pedaler, skor och cykeldator inhandlades också hos alltid lika eminenta Växjö Cykelservice.  

Samtal kring den eviga frågan om klossars placering


Sen gäller det att få hem trofén

Och lagom till att det är dags för premiärturer så behagar den stora gula lampan tändas och en aning till värme kan antydas. Där ser man, är det månne ett tecken och i så fall på vad?

Eftersom jag hittar i symbolik i det mesta misstänker jag att det betyder att jag själv ska ut och trampa en sväng nu. Så det får bli så. På återhörande...

/ J - kalla mig bollplanketInga kommentarer:

Skicka en kommentar