måndag 27 maj 2013

En måndag är en måndag är en måndag

- Bra besked inför Vättern


På måndagar cyklar man/jag måndagsturen, så även idag. Vi var inte en våldsamt stor skara som samlats på torget denna något kylslagna majkväll. Möjligen beroende på att vädergudarna var på vresigt humör och tyckte att vi förtjänade att bli blöta. Eftersom cyklister är ett trotsigt släkte undvek vi regnet och körde runt det istället. 

Vill man inte cykla i regn och rusk utan hellre ser på när andra ger sig iväg i misärväder kan man förresten spana in den här webkameran över stortorget i Växjö vid lämpligt klockslag. Det går utmärkt att ta fram en chipspåse, slå sig ned i favoritfåtöljen med något gott att dricka och låta den inre sadisten njuta av att se andra kämpa mot elementen. 

Några fartgrupper blev det i alla fall och vi var några få från sub8.30-gänget, sju stycken närmare bestämt, som bestämde att runt 35 km/h var en bra hastighet och bildade en egen grupp. Vi lämnade torget och staden bakom oss i god ordning och höll ett stilla tempo uppför den inledande backen som tänkt var. Sen ökade vi farten utför och på platten allt för att likna Vätternkörning så mycket som nu går. Efter en punktering blev vi dock bara sex stycken som strävade vidare. Vi körde någon form av lagtempoliknande upplägg som fungerade bra och bitvis utmärkt. Snitthastigheten blev till slut något lägre än det som ska köras runt den stora sjön men vi var som sagt inte så många i vinden och det positiva var att allt flöt på som det skulle. Växlingar, tempoändringar och backteknik i grupp var saker som satt där det skulle. 

Nu återstår bara att träna vidare de återstående veckorna. "Generalrepetition" blir det på självaste nationaldagen. Då skall det köras distans, kring 200 km är det tänkt och jag klurar på den här rundan. Blir vi få så får tempot anpassas och fokus får vara på att sitta i sadeln många timmar och distansen i sig samt att dricka och äta rätt under tiden. Om vi blir många vilket jag hoppas på så kan vi öka farten och köra kring den önskade hastigheten kring 36,4 km/h. 

Förslag till sträckning på distanspass den sjätte juni
- enkelt döpt till "Den stora rundan"


/ J - testad positiv men odopad

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar