fredag 10 maj 2013

Postludium till Växjötrampet

- Alltid vinner man något när man cyklar


Som reklamen säger "plötsligt händer det". Jag har så här långt aldrig vunnit någonting på mina startnummer på LCs olika arrangemang och då har jag ändå deltagit i de flesta av dem. Men i torsdags hände det! Nummer 83 visade sig vara ett bra startnummer i Växjötrampet och renderade mig det senaste numret av tidningen Svenska Cycling Plus. Extra roligt eftersom jag inte läst tidningen heller. 

Men säg den lycka som varar för evigt eller ens en halv timma. Jag bar stolt omkring min tidning en stund och  förkunnade glatt för alla och envar som orkade höra det att jag vunnit den. Lade den sen prudentligt bredvid min cykel och hjälm ute på parkeringen utanför Furutåskolan. Bara några få minuter senare hade jag glömt det och efter en stund kom en störtskur ackompanjerad av en mäktig åskfanfar. 

Fem minuter transformerade tidningen till en mycket blöt vinst. Några lustigkurrar tyckte bestämt att den såg ut som de tidningar med explicit innehåll som de hittat i skogen när de var unga och undrade nyfiket om sidan åtta och nio var ihopklistrade. 

Pornografi?

Den har fått lufttorka som en dyrbar skinka och är nu i läsbart skick om än lite knölig. Jag har fortfarande inte läst den men tänkte att det kunde vara lämplig kvällslektyr i afton. 

Vackert ljus vid Växjösjön efter åskan på väg hem

Sen kan man fråga sig varför cyklister är så trevliga? Det var en helsicke för mig att komma iväg. Tror jag sade hejdå minst tre gånger och en och en halv timma efter det jag sagt det första gången undrade någon med ett leende varför jag fortfarande var kvar. Tror inte jag kom hem förrän runt halv fem eller så. 

/ J - en vinnare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar